• Αρχική
  • Νέα
  • EcoVadis Platinum στη DEKRA για τις βιώσιμες στρατηγικές της

EcoVadis Platinum στη DEKRA για τις βιώσιμες στρατηγικές της

Για ακόμα μία χρονιά η DEKRA αξιολογήθηκε για τις βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές της, και έλαβε τη διάκριση από τον EcoVadis με την βαθμολογία ''Platinum''. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 η DEKRA απέσπασε την βαθμολογία EcoVadis Silver, ενώ εδώ και τρεις συνεχόμενες χρονιές αξιολογείται σταθερά με την βαθμολογία EcoVadis Platinum.

Μάλιστα, η φετινή της βαθμολογία άγγιξε το 78%, σαφώς πιο βελτιωμένο από το περσινό 74%. Το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα κατατάσσει την DEKRA στο κορυφαίο 1% όλων των εταιρειών από όλους τους κλάδους παγκοσμίως, για τις υπεύθυνες βιώσιμες στρατηγικές της.

EcoVadis, ο οργανισμός αξιολόγησης για θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ο EcoVadis αποτελεί τον κορυφαίο ευρωπαϊκό οργανισμό για την αξιολόγηση της ποιότητας του συστήματος διαχείρισης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της κάθε εταιρείας μέσω των πολιτικών που διαθέτει, των πρακτικών που εφαρμόζει και των αποτελεσμάτων αυτών.

Το σύστημά της καλύπτει 21 κριτήρια και αναλύει τις επιδόσεις των εταιρειών σε 4 βασικές κατηγορίες: Περιβάλλον, εργασία, θεμιτές επιχειρηματικές πρακτικές και βιώσιμες προμήθειες.

Τα κριτήρια βασίζονται σε σημαντικά διεθνή πρότυπα όπως οι Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact), οι συνθήκες της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), τα πρότυπα του Global Reporting Initiative (GRI Standards) και το πρότυπο ISO 26000.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τον πιο αξιόπιστο πάροχο αξιολογήσεων βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, για κάθε μεγέθους ιδιωτικές εταιρείες. Με την υποστήριξη μιας ισχυρής τεχνολογικής πλατφόρμας και μιας παγκόσμιας ομάδας εμπειρογνωμόνων ανά τομέα, οι κάρτες αποτελεσμάτων βιωσιμότητας του EcoVadis παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και ηθικούς κινδύνους σε 200 κατηγορίες αγορών σε 160 χώρες.

Η DEKRA και οι βιώσιμες στρατηγικές της

Η DEKRA τα τελευταία έτη, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε όλους τους στρατηγικούς τομείς βιωσιμότητας.

Στο Περιβάλλον και το Κλίμα, για παράδειγμα, έχει υπάρξει μια νέα ώθηση σε τομείς όπως η ενεργειακή απόδοση σε κτίρια και τοποθεσίες, η κατανάλωση και η παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας και η ηλεκτροκίνηση των εταιρικών οχημάτων. Είναι γνωστό πλέον εξάλλου, πως από τον Φεβρουάριο η νέα φωτοβολταϊκή μονάδα με 330 ηλιακές μονάδες τέθηκε σε λειτουργία στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Στουτγάρδη και σηματοδοτεί την έναρξη μιας ολοκληρωμένης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε ολόκληρη την εταιρεία.

Στον τομέα των Εργαζομένων και της Κοινωνίας, η DEKRA συνεχίζει να αναπτύσσεται όσον αφορά την εκπαίδευση, τη διαφορετικότητα και τη συμμετοχή των εργαζομένων. Μια νέα κατευθυντήρια γραμμή για τη διαφορετικότητα και την ένταξη έχει εγκριθεί και η εταιρεία πρόσφερε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωσιμότητας στο οποίο έχει συμμετάσχει περίπου το 80 τοις εκατό του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.

Οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την αλυσίδα εφοδιασμού και αξίας περιλαμβάνουν την επέκταση των προτύπων και διαδικασιών βιωσιμότητας στις αγορές, μαζί με μεγαλύτερη εστίαση στη βιωσιμότητα ως επιχειρηματικό μοντέλο. Η DEKRA δημιούργησε το Corporate Focus Area για υπηρεσίες βιωσιμότητας, με στόχο την καλύτερη σύνδεση και σταδιακή επέκταση των σχετικών υπηρεσιών που βοηθούν τη βιωσιμότητα σε ολόκληρο τον όμιλο.

Η DEKRA θα συνεχίσει να εφαρμόζει με συνέπεια τη στρατηγική της για την αειφορία σε όλους τους σχετικούς τομείς και θα συνεχίσει το όραμά της να γίνει παγκόσμιος εταίρος για έναν ασφαλή και βιώσιμο κόσμο.

Επικοινωνία

  • Κεντρικό Γραφείο

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Follow us

Χρήσιμες Πληροφορίες

Αρχείο

© Dekra Akademie. All rights reserved. Design by Digitanet.